Wings – Menakluk Kosmos (2014)

Menakluk KosmosSetelah lebih kurang 12 tahun menunggu, akhirnya Wings melancarkan album yang telah ditunggu-tunggu buat sekian lamanya oleh semua peminat termasuk aku. Menakluk Kosmos dilancarkan pada 19 May 201. Sepatutnya kalau ikut perancangan awal, ada macam showcase waktu launching, tapi tak jadi. Kalau tak, mungkin aku ada sekali dan semangat sikit nak review album ni. Hahahaha (sebab dah terlepas beberapa siri konsert Wings).

 

Continue reading

Search & Awie: Bikin Wilayah (1998)

Bikin WilayahAlbum yang boleh dikatakan sangat rare ini aku sempat beli daripada Madi Sayap-Sayap Wings semasa pelancaran laman web rasmi Sayap-Sayap Wings pada tahun 2009. Nasib baik Madi ada simpan, jadi sempat la aku beli dulu. Pejam celik dah 3 tahun berlalu, betapa cepatnya masa berlalu. Aku tulis review ni pun lepas teringat yang aku ada koleksi cd ni, lepas tengok entry daripada Ijau.

Tahu tak, sampai harini aku takleh percaya yang aku berjalan dari Hentian Pudu ke Tasik Titiwangsa. Kah kah kahhhh….. ¬†Gila.

 

Continue reading

Wings – Masterpiece (1997)

Selama ni aku cuma asyik mendengar nama J.S. Kevin. Tetapi biasanya aku lebih biasa atau selalu mendengar hubungkait nama J.S. Kevin ni bersama XPDC. Aku rasa, ramai yang tahu (mengenali dengan lebih lanjut) tentang JS Kevin atau nama sebenarnya Zul Adnan bin Mohd Razali Said cuma selepas beliau meninggal dunia, dengan beberapa siri album ‘tribute’ dihasilkan, termasuk daripada Wings.

 

Continue reading