Pink Floyd New Fan

the division bell

Sedap betul The Division Bell ni. Aku rasa macam duduk dalam rehab center, takpun bilik pakar psikiatri. Memang sedap betul. Satu pembelian yang sangat berbaloi (aku tak pernah dengar preview kat Youtube/Spotify pun, beli terus).

I am late Floyd’s listener. Dulu tak pernah ambik tahu pun.

Album pertama Floyd yang aku beli adalah dalam bentuk CD. Wish You Were Here Deluxe Edition. Kau tahu apa sebab aku curious nak dengar Pink Floyd ni? Benda ni aku tak cerita pun kat Facebook. Aku reveal kat blog aku lah senang.

 

Continue reading

Aizat Amdan – #Legasi (2014)

Aizat Amdan - Legasi

Kali terakhir aku membebel pasal Aizat adalah pada 2012 untuk album Urusan Aizat Amdan. Walaupun aku tak beli album Percubaan Pertama, Urusan Aizat Amdan boleh dikatakan album untuk “easy listeners” mengikut aku la…

Kini, pada 2014 Aizat mengeluarkan album istimewa untuk para peminatnya (atau pembelinya?) Seperti kata Hasrul dalam Tumbok Rusok; bunyi hampir begini “Aku ni tak boleh kalau tulis sambil hisap rokok dan mengutuk”, begitu jugalah dalam entry aku kali ni. Tak ada puji lebih-lebih dan yang pasti bab kutuk tu pasti ada. Ha ha haaa

Entry ni panjang (penuh gambar), dan aku rasa komen yang nak masuk pun pasti tak banyak, tapi aku tak kisah. Kenapa? Last sekali aku akan cerita.

 

Continue reading