Helmet SOL-68S Dragon

Boleh pulak aku terlupa nak review helmet yang dah banyak berjasa pada aku semasa hari-hari berkonvoi dan yang paling penting, sewaktu RSSM. Helmet ini ialah keluaran SOL atau dikenali sebagai Gmax di pasaran US dan modelnya ialah SL-68S Dragon.

 

Dragon tu sebab grafik di bahagian helmet tu berbentuk naga, dan ia direka oleh YF Design; pereka grafik yang pernah digunakan oleh Norick Abe, Alex Criville, Toru Ukawa, Tetsuya Harada dan lain-lain pelumba lagi.

 

Continue reading



Jamming Set Untuk Dijual

Update:

20 Mac 2012 – Metal Zone Sold!

18 Mac 2012 – Pedalcase Sold!

 

Ini entry serius. Aku betul-betul nak letgo benda ni. Dan dari sejarah deal macam-macam sebelum ni, aku jumpa pelbagai jenis ragam buyer. So, cut all the crap, telefon aku 019-454 4507 dan terus deal kalau serius. Malas aku nak delay lama-lama.

Custom Pedalboard

Apa yang boleh masuk dalam pedalboard

Pedalboard dibuka dari holder, ready for action!

Anda artis? Atau adakah anda merupakan insan-insan terpilih seperti saya yang hampir-hampir menjadi artis? Kepada anda, iaitu artis, atau lebih tepat lagi sebagai pemain gitar tersohor semenanjung Malaysia ataupun Sabah Dan Sarawak, anda memerlukan pedalboard ini untuk beraksi di pentas-pentas gig, ataupun di dalam studio jamming. Di buat oleh bekas pemain gitar kumpulan Dayana iaitu Tolyn, custom pedalboard ini pasti memenuhi umpian anda untuk menjadi artis, atau lebih tepat lagi sebagai pemain gitar tersohor di gig, jamming session mahupun majlis kenduri kahwin. Berbentuk beg James Bond, dengan insignia custom Ibanez (kalau tak suka, buang sendiri), beg eksklusif ini boleh dibuka lapik bawahnya dan jadilah pedalboard!

ASKING PRICE: RM280.00 including postage SOLD!

 

stompbox + packing

Keadaan belakang stompbox

Behringer FX-1oo Digital Multi-FX

ASKING PRICE: RM120.00 including postage

 

Boss DS-2 Turbo Distortion

Belakang Stompbox

Boss DS-2 Turbo Distortion without box

ASKING PRICE: RM200.00 including postage

 

Boss MT-2 Metalzone

Boss MT-2 Metalzone back

Boss MT-2 Metal Zone without box

ASKING PRICE: RM250.00 including postage SOLD!

 

Take All free cable

Condition

COMBO!

MT-2 + DS-2 + FX-100
DS-2 + FX-100

ASKING PRICE: RM300.00, SAVE RM20.00!