Proton Preve: A Simple Review

Proton Preve CVT 1

Akhirnya, syukur alhamdulillah urusan tuntutan insurans Cik Elle dan segala proses penamatan ansuran bulanan oleh pihak bank telahpun selesai. Setelah “tersiksa” menantikan urusan tuntutan insurans yang mencapai 6 bulan, akhirnya pada Januari 2013, kami telahpun menerima surat penamatan pembayaran daripada pihak bank. Dalam ertikata lain, surat inilah pemberitahuan “hitam putih” secara rasmi yang menandakan segala urusan berkaitan tuntutan insurans selesai. Jika insurans dah selesai sekalipun, jika surat ni belum sampai, boleh dianggap belum selesai.

 

Continue reading



Nissan Almera Test Drive

Nissan Almera E

Entry ni sebenarnya dah lama aku terlepas pandang. Gambar dah terperap lama sangat dalam kamera aku. Bila nak delete gambar-gambar lama, baru aku terperasan balik gambar-gambar ni. Berikut adalah pengalaman pertama aku menghadiri sessi “test drive”. Ya, masa beli Cik Elle dulu pun aku tak pernah test drive tau. Review aku biasa saja, kalau nak yang lebih terperinci, bolehlah ke blogĀ Paul Tan.

 

Continue reading