Metallica: Hardwired… To Self Destruct (2016)

Maaf tak sempat nak update post di blog sekerap dulu. Yang ni hadiah sekali-sekala untuk kawan-kawan blog tengok. Harap Deaf dan kawan-kawan yang tak ada facebook dapat tengok video ni. Video unboxing ni dibuat secara LIVE petang tadi.



Scorpions – Return To Forever 50th Anniversary Boxset (2015)

Pertama sekali, aku rasa segan betul nak tulis pasal benda ni, tetapi memandangkan ada request dari sahabat-sahabat, aku gagahkan jugalah nak menulis serba sikit pasal album terbaru Scorpions pada 2015; Return To Forever. Rasa bersalah pulak share kat facebook saja sebab Deaf tak nampak apa yang aku share kat sana dan beri komen. Saudagar Mimpi pun pujuk suruh up ke blog supaya Deaf boleh tengok. Ok, aku up.

 

Gambar memang banyak sikit, sebab aku nak share segala isi perut yang ada dalam pakej kali ni. Boleh luangkan masa nak tengok dan komen apa yang patut.

 

Continue reading



Aizat Amdan – #Legasi (2014)

Aizat Amdan - Legasi

Kali terakhir aku membebel pasal Aizat adalah pada 2012 untuk album Urusan Aizat Amdan. Walaupun aku tak beli album Percubaan Pertama, Urusan Aizat Amdan boleh dikatakan album untuk “easy listeners” mengikut aku la…

Kini, pada 2014 Aizat mengeluarkan album istimewa untuk para peminatnya (atau pembelinya?) Seperti kata Hasrul dalam Tumbok Rusok; bunyi hampir begini “Aku ni tak boleh kalau tulis sambil hisap rokok dan mengutuk”, begitu jugalah dalam entry aku kali ni. Tak ada puji lebih-lebih dan yang pasti bab kutuk tu pasti ada. Ha ha haaa

Entry ni panjang (penuh gambar), dan aku rasa komen yang nak masuk pun pasti tak banyak, tapi aku tak kisah. Kenapa? Last sekali aku akan cerita.

 

Continue reading