Hadiah Untuk Anak

Beg dapat 3, kami dah beli 1. Jumlah beg dah jadi 4!!!!!! TT_TT

Terima kasih untuk semua kawan-kawan dan saudara-mara yang datang menziarahi Muhammad Qayyum  dan memberikan pelbagai jenis barangan. Terima kasih banyak-banyak dari saya dan isteri. Minta maaf, korang tak letak tag, kami pun tak berapa ingat siapa yang bagi!

Set baju dan set makan

Set baju, set makan dan set bedak

Set baju, puting, bedak dna set mandi

Baju ni kami dapat 2 set yang sama! TQ Mai/Azizan dan geng opis!

Set baju

Set baju

Set baju

Set baju. Aku suka topi telinga zirafah tu! Huhuhuuuu

Set baju Zirafah jugak!

Set baju

Set makan

Stroller, perkongsian hadiah dari saudara-mara Sungai Puyu

Alhamdulillah, semua hadiah-hadiah ni kami amat hargai. Baju umpamanya, dah banyak membantu kami dalam menjimatkan kos. Hehehehehhe. Stroller tu memang rezeki anak, terima kasih kepada saudara-mara dari Sungai Puyu, yang telah banyak membantu aku daripada aku baby sampailah aku dah jadi abah baby.

Aku Abah #5

Hadiah untuk ibu

Ibu dan Muhammad Qayyum

20 April 2012, syukur alhamdulillah, anakku Muhammad Qayyum telah berusia genap 30 hari. Aku akui, isteriku adalah yang paling letih dalam menguruskan anak terutamanya berjaga malam ketika menyusukan Muhammad Qayyum. Aku? Balik kerja, lepas Isyak, sempat layan Muhammad Qayyum dalam sejam dua, itupun kalau dia jaga dan tak tidur.

Aku tak pasti samada susah tekejut waktu tidur ataupun simptom tidur mati itu petanda yang bagus untuk tidur ataupun tidak. Tapi yang pasti, aku faham betapa isteri aku hairan kenapa aku tak sedar anak menangis waktu malam walaupun tidur sebelah dengan aku. Jadi, isterilah yang selalunya akan sentiasa berjaga malam tiap kali menyusukan anak.

Aku hargai pengorbanan isteriku. Sesuatu yang rasanya mustahil aku dapat lakukan walaupun aku telah mencuba. Orang cakap, kalau bom meletup sebelah rumah pun belum tentu aku terjaga. Maafkan abah, bukan abah taknak teman ibu menyusukan Muhammad Qayyum, tapi abah memang tak sedar.

 

Yang benar,

abah

 

 

 

 

 

hehehheheheheheh…

Electric Breastpump

1st time tengok currier company ni

Sebenarnya electric breastpump ni dah beli lama. Mungkin sebulan sebelum Nurul bersalin kot? Mendapat syor daripada kakak Nurul yang turut menggunakan jenama yang sama, iaitu Little Bean Electric Breastpump. Kami beli online saja memandangkan kalau rajin survey, ada kedai yang menawarkan harga yang murah sedikit berbanding kedai. Untuk breastpump ni, kami beli pada harga RM269.00 (harga asal RM299.90). Kalau beli awal sebulan dua, harga promosi pada waktu tu kalau tak silap aku cuma RM219.00. Nasib la, kena rajin survey.

Little Bean Portable Automatic Breastpump

Apa yang ada kat dalam, dan info kekuatan hisapan

Invoice MyBBStore dan warranty

Maklumat kat tepi

Maklumat kat kanan

Packing dalam kotak

Apa yang ada dalam kotak

Aku rasa, benda ni patut ada la untuk semua bakal-bakal ibu nanti. Kalau suri rumah sepenuh masa yang ada masa nak bagi susu ibu sepenuhnya mungkin tak ada masalah. Tetapi kalau yang bekerja, breastpump ni amat penting sekali. Nasib baik tak beli manual breastpump, pakai yang electric pun, dekat setengah jam pam baru nak cukup sebotol, kalau manual, jenuh letih la nak pam tangan nanti.

Gambar manual nak pakai takkan aku nak letak demo jugak? Agak-agak la kan. Takkan nak tunjuk aku sebagai modelnya! Hahahahahah…. Dalam banyak-banyak tips yang aku terima, ada yang cakap ibu yang nak bagi susu badan, kena makan banyak sayur Sawi. Ada jugak yang kata makan ikan Yu (macam Yu pasir atau Yu Bodoh tu). Tapi Nurul dah ikut satu petua yang memang berkesan untuk bagi banyak susu badan – minum Horlicks Ho! Ho! Ho!

Selamat mencuba.