Photoshop Extreme Editing

Penang Flickr (facebook) ada menganjurkan RMI atau “Racun Minggu Ini”, iaitu satu tugasan untuk geng-geng fotografi amik gambar dan persembahkan untuk dinilai sama-sama kawan group yang lain. Aku dari dulu kempunan nak pakai DSLR kerana pitih tak cukup sampai sekarang. Suka betul aku tengok hasil kerja kawan-kawan. Banyak ilmu aku dapat dari RMI.

Gambar dari Shazwan - orang yang amik shoot wedding aku

Minggu lepas contohnya, RMI bertajuk Extreme Editing adalah untuk membezakan gambar asal dan selepas diedit Photoshop (atau lain-lain software), untuk menilai sejauh mana editing tu sampai mencapai tahap ekstrim.

Gambar dari founder Penang Flickr - Sir Mart (extreme Tilt/Shift)

Masalahnya, kamera kompak aku ni bukannya nak boleh buat semua-semua tu. Eh!!!! Aku rasa boleh la…. Sat aku try buat..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

try….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

edit……….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

edit lagi……………….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

payah gak nak adjust….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ok siap!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boleh tahan ekstrim gua edit....

 

 

facebook comments:

3 Replies to “Photoshop Extreme Editing”

  1. lepas “edit” hilang topi search, hebat!
    Ijau D. Koceng recently posted..Ada Sesuatu Dari NoobAxe Guitars (Part 8)

    1. edit rambut bagi pacak sikit, susah wooo

  2. pergh!!!…..Ross Halfin pun tak boleh buat ni

    hahaha…
    berteromber recently posted..Radio dan Classic Rock 103.3 FM

Leave a Reply

CommentLuv badge