Ibanez RGR321EX

Memandangkan Ijau telah memberikan statement berikut di dalam ruangan komen Wings – Orang Asing, maka gua terpaksa mengeluarkan khazanah lama gambar-gambar yang gua pernah ambik dulu.

Komen Ijau berbunyi:

1. Hahaha… mana ada org beli/pasang/guna EMG humbucks utk main clean tone. sbb tu aku suka default/stock pickups yg kdg2 lg ‘nyaman’ dan versatile drp branded aftermarket pickups. Jgn salahkan mesin, salahkan org yg guna mesin hehehe.

2. RGR321EX comes with ibanez INF1/INF2 pickups bkn EMG, blh rujuk web ibanez ni. Yg guna EMG tu model RGT6EXFX

Ya, betul RGR321EX datang dengan INF pickups, tapi itu untuk the latest productions. Hehehhehe.

Aku tak peduli semua tu sebab aku dapat yang antara 1st batch punya RGR321EX. Walaupun Designed by EMG, tapi…….. Janji ada perkataan EMG. =p

Owh, dan Pickups switching aku cuma 3-way saja, bukan 5-way seperti model baru sekarang.

Semoga Encik Ijau dapat menerima kenyataan walaupun pickup guitar saya yang cap ayam ni bukan EMG 81/85 yang lebih metal, pickup saya tetap Designed by EMG jugak….. (walaupun cap ayam punya EMG, janji ada perkataan EMG)

P/S: Zan, gambar arwah Ijan yang amik gambar dengan gitar ni lepas abang Joe sign tu, hang ada simpan tak? Kalau tak silap aku malam tu arwah pakai kamera dia.

facebook comments:

16 Replies to “Ibanez RGR321EX”

  1. xpa… ada duit beli lain >:)

  2. fuyooo…signed bt Joe Wings tu…

  3. baju yg joe pakai tu kan sama mcm baju yg dia pakai dlm vcd teori domino revisited jamming session

    aku rasa gitar hang ni xpnh polish kan? takut autograf luntur ooo… hahaha

  4. ini gitar sudah masuk frame.

  5. uiks ganas2 gitar korang ni dengki aku menengoknyer

  6. hari cdg juga nk pakai emg…sedap skit sound klu nk main metal…rm400 klu kt kl….duit tk cukup..so sampai skrg tk bli3…kehkehkeh,…

  7. pakcik kordi – RM400 tu klu ko belikan stompbox @ multi efek aku rasa lagi berbaloi, try vox satchurator dlm RM35x sbb gitar cap lanun aku pickup cap ayam pun bunyi sedap mmg “logam berat” lemak berkrim jdnya, dj dave jairo pun pnh guna. “saya begitu yakin… lihatlah hasilnya~”

    muspeed – uik? dah masuk frame? jd hang main gitar apa? nak beli gitar lanun ka? >:)

  8. aik, kasi racun nampak…. ada la… lalalalalala~

  9. racun meracun amalan mulia >:)
    mau beli apa plak kali ni?
    gibson les paul custom lefty? hahahaha!

  10. gambar2 kat kamera arwah aku tak simpan. maybe ada kat dalam pc dia kot. kang senang2 aku tanya bini dia. tak pun hang tanya sendiri..carik dalam FB nama rosnah ahmad (rasa hang macam dah add)..

  11. Zan, tq for the info. Ha’ah, aku dah add.

  12. ibanez dah masuk frame, jom beli jackson >:)

  13. […] aku seni (ayat ni saja aku bagi nampak gempak) Squier Stratocaster.  Ya, walaupun aku memang pakai Ibanez, memang dalam hati niat nak sambar Strat tetap ada. Fender, sorrylah, aku tolak […]

  14. […] banyak Made In China tau. Botol susu ni ajalah setakat ni barang yang aku dapat Made In England. Ibanez RGR-321EX Joe Signature aku pun Indonesian Made. Terfikir balik, aku waktu kecik-kecik dulu merasa ke barang-barang branded […]

  15. […] banyak memberikan tips dalam memilih gitar dan RGR321EX aku adalah salah satu daripada tips beliau. Begitu juga dengan gadget dan amplifiers yang sesuai […]

  16. I am in fact haopy to glance at this website posts which consists of tons of
    helpful facts, thanks for providing these kinds of data.
    gerard b depaoli NY recently posted..%anchor_text%

Leave a Reply

CommentLuv badge