Hotshots – 40 Years of Great News Images by The Star Photographers

Semua gambar utama sepanjang 40 tahun

The Star baru-baru ini terbelenggu dengan isu Erykah Badu. Lntaklah nak haramkan konsert ka apa ka, aku malas ambik port. Heboh pulak twitter semua tak puas hati pasal konsert batal la, Rais Yatim strict tak bertempat la, apa la… Lantak la, aku tak minat langsung bab-bab tu. Hahahahaha

Bersempena mendapat baucer free RM200 baru-baru ni, aku tak melepaskan peluang untuk ambil buku ni. Satu lagi buku meja kopi (coffee table book) yang aku sambar. Setelah penilaian ringkas dengan buku-buku photografi lain, aku rasa aku pilih buku ini kerana ia murah dan lebih berinformasi berbanding buku satu lagi yang kata pembikinnya ‘harus mempunyai rasa syok sendiri untuk terus maju dan hidup’. Jadi, baik aku pilih Hotshots – 40 years Of Great News Images by The Star Photographers; kerana tajuknya sendiri telah menceritakan segala-galanya.

Aku ambil beberapa bahagian yang aku rasa aku patut share sikit apa yang menarik tentang buku ni.

Tragedi Memali
Tragedi Jeti Runtuh di Butterworth
Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi, anak mendiang turut berada di dalam Tentera Udara sekarang
Masihkah anda ingat dengan Muhammad Haziq?
The Star mempunyai setengah juta koleksi gambar Tun M dalam simpanan
Rupanya KOMTAR Penang pernah terbakar di tingkat 43 pada 23 Januari 1983. Sebelah kanan gambar, stage MIC runtuh sewaktu Samy Velly berada di atasnya
Highland Towers. Katanya semua pembinaan di kaki bukit dibekukan, sekarang?
OK, ini memang satu hype dalam Malaysia dulu. Hahaha
Wanita di kiri bawah tersebut adalah ibu kepada mangsa yang mencetuskan Arab Spring
Yeargh!!!!!!! Wings pun ada! Hehehehe

Jadi, kepada sesiapa yang rasa nak beli, aku rasa aku memang mengesyorkan buku ini untuk koleksi. Duduk saja-saja bileh belek-belek. Harga pun tak sampai RM60.00. Selamat membaca!

facebook comments:

3 Replies to “Hotshots – 40 Years of Great News Images by The Star Photographers”

  1. epic!
    Ijau D. Koceng recently posted..Ada Apa Dengan Biskut Wafer?

  2. I love Digi’s yellow man. I will follow you~

  3. gile lawak maskot digi kuning naik beca..haha
    lola recently posted..NEW Semester Giveaway!

Leave a Reply

CommentLuv badge