Crate For Vinyl Storage

crate for vinyl
Image by Ridhuan Abu Bakar / Qemaih Design

Dah lama aku teringin nak buat bekas atau crate dari pallet kayu jenis Pine ni sebenarnya. Dah siap ambil macam-macam lebihan kayu pallet. Tetapi lepas tu aku sedar yang aku tak ada tools langsung untuk bertukang dan sebenarnya aku kena mengaku yang aku tak ada kemahiran bertukang pun!

 

crate for vinyl2
Image by Ridhuan Abu Bakar / Qemaih Design

Tak nak membuang masa, mengupah orang untuk membuat apa yang aku nak adalah lebih baik. Jadi, aku upah Qemaih Design (Penang based) untuk buat apa yang aku nak. Owner pulak senior sekolah aku. Jadi, komunikasi antara aku dan dia tak ada masalah walaupun aku rasa dia tak minat pun piring hitam. Cukup sekadar aku tunjuk contoh-contoh crate sedia ada dan dia ubah mengikut kesesuain dan citarasa aku.

 

5
Image by Ridhuan Abu Bakar / Qemaih Design

Customised details as follows:

1. 2 holding area; one for easy grab (top position) and one for full load hold position (bottom position)

2. Lock pole for top cover

3. Inner frame for sturdy position to sit and future crate stacking.

4. As it was heavy enough, it can act as a speaker stand (bookshelf).

 

 IMG_20160317_025457Nah siapppp. Rasa puas pulak ada crate ni padahal nak simpan aja pun. Baru la feeling collector tu ada. Poyo betul. Kah kah kah

facebook comments:

2 Replies to “Crate For Vinyl Storage”

  1. kalau tak baca tajuk, tengok gambar macam tempat menternak lebah madu, kan?

  2. very very nice…
    tapi perlukan tempat nak simpan , kalau limited space kat rumah, problem.

Leave a Reply

CommentLuv badge