Bye-Bye Super Sic #58

Marco Simoncelli: 20 January 1987 – 23 October 2011

Keterujaan aku untuk cerita all out pasal trip aku ke Moto GP Malaysian Grand Prix seperti tahun lepas (sini dan sini) sedikit terbantut dengan peristiwa paling mengejutkan dalam arena sukan permotoran antarabangsa yang berlaku di Sepang International Circuit, di selekoh 11.

Walaupun bukan favourite rider aku, tetapi gaya gilanya hampir mirip kepada Valentino Rossi dan dikatakan, sekiranya Rossi bersara, Simoncelli adalah pemeriah Moto GP dengan gaya tunggangan agresif beliau. Kalau aku nak tulis habis-habis pasal info dia pun tak guna, boleh rujuk di Wikipedia dan Moto GP.

Free Practice, 21 October 2011
Free Practice, 21 October 2011
The incident Front View

 

facebook comments:

6 Replies to “Bye-Bye Super Sic #58”

  1. beb,
    cerita apa jadi yang penonton lempar barang tu semua kat track?

    Dorang umumkan macammana pasal kensel tu?
    Kira korang semua keluar dari situ pun tak tahu ada kematian ye?
    -deaf

    1. Nanti aku up 2nd post. Tak sempat buat harini

  2. […] aku, tahun ni rasa-rasanya event MotoGP yang paling menyedihkan berlaku di Sepang. Selain daripada kes kematian Marco Simoncelli, harga makanan dan minuman yang mahal dan tak masuk akal yang telah ditetapkan oleh Sepang […]

  3. […] Ciao Farouk (macam Simoncelli) […]

  4. […] ni digunakan dalam beberapa produk baju yang dikeluarkan oleh mendiang pelumba Honda Gresini yang terbunuh di Sepang tahun lepas ni. Pin badge ni sebenarnya boleh diletak di tali leher, kolar baju ataupun beg. Tetapi […]

  5. […] Valentino Rossi memakai helmet special livery ni di home ground race beliau di Valencia pada musim 2013 sebagai mengenang Marco Simoncelli. […]

Leave a Reply

CommentLuv badge