Kari Ikan Sungai Pinang

Kari Ikan Sungai Pinang

Eryna Cafe adalah “port” kerap kami di Balik Pulau sekiranya terdapat sebarang masalah berkaitan kerja di bahagian sana. Biasanya, kebelakangan ni kalau ada masalah di sana, kedai makan ni la yang selalu disinggah. Setelah beberapa kali mencuba, ada satu keistimewaan yang ada pada kedai ni yang tak ada di kedai makan lain (sepanjang aku dok pi makan la)

 

Continue reading



2014 Dan Seterusnya

Alhamdulillah aku masih terus diberikan peluang oleh Allah untuk terus bernafas dan hidup bersama keluarga. 2014 menandakan usia aku akan berganjak ke angka 31; 9 tahun lagi menuju ke dalam golongan 4 series.

Target utama masa awal 20-an dah tercapai iaitu berkahwin dan mempunyai zuriat. Syukur alhamdulillah aku dapat merasai nikmatnya dengan hidup yang sederhana. Nak kata miskin tak boleh, nak kata kaya tak boleh dan nak kata sederhana pun tak boleh. Mungkin kalau aku nak kata, cukup-cukup boleh la kot. Alhamdulillah.

Bila dah masuk 30 series ni, aku secara automatik kena pikir retirement benefit nanti. Aku bukan keja gomen dan sebenarnya aku amat risau, kalau umur aku panjang, dengan apa aku nak sara keluarga bila dah mencapai usia 55 tahun nanti. Cita-cita dan angan-angan aku, bila 55 tahun aku dah ada kedai makan sendiri. Bila cakap kat isteri, dibantainya gelak sebab dia kata dia tak sanggup nak jadi tukang masak. Hehehhe. Takpa, itu baru angan-angan.

Blog; rasa macam semakin kurang entry aku di sini. Koleksi musik bersepah nak ditulis, tetapi kekangan masa membuatkan aku tak dapat menulis. Cemburu melihat kawan-kawan blog dapat  buat review konsert, musik dan siap jamming bila ada masa. Aku fail bab-bab nak manage masa ni, walaupun aku ni produk sekolah berasrama. Wife pulak yang jadi time-keeper aku. Untuk memastikan dunia penulisan aku tak terus berkubur, aku hasilkan microsite atau side project aku sendiiri; Malaysian Motornews (MyMotornews). Alhamdulillah walaupun baru sangat-sangat (ditubuhkan 17 Disember 2013), ia mendapat respon baik daripada beberapa key-player dalam industri motorsikal negara. Projek indie ni payah jugak rupanya, tiada dana. Jadi aku tak dapat bergerak macam wartawan sebenar ke lokasi atau majlis-majlis yang memerlukan laporan live. Blog ini pulak dari dulu bergerak sendiri. Serik dengan perkhidmatan percuma, modal webhosting dan domain dikeluarkan sendiri agar aku pus dan pembaca pun puas. Takpalah, aku cuba.

Apa-apa pun, sekarang 2014 and it’s time to move on.