Pineng PN-912 16800mAh Powerbank

Pineng PN-912 PowerbankDalam era penggunaan smartphone, aku rasa sekarang ni semuanya sedang berlumba-lumba mencari satu backup source yang lebih baik berbanding cara manual; battery spare.

Semenjak aku menggunakan smartphone pertama, aku dah mula tertanya-tanya tentang powerbank. Cuma, sewaktu zaman Samsung G5 tu kebanyakan powerbank direka untuk kegunaan iPhone. Susah la nak mencari powerbank berbentuk bar waktu tu. Ingat lagi, aku dan kawan motor siap pakai solar charger waktu tu sebab G5 cepat drain battery bila pakai GPS.

 

Continue reading



Shoei J-Cruise Zulfahmi #63 Edition

 

Shoei Zaki Design

Gambar Dari Page Zaki Airbrush And Design

Aku rasa, kebanyakan peminat tegar MotoGP sudahpun mengetahui bahawa Shoei Japan akan mengeluarkan 280 unit terhad topi keledar jenis J-Cruise [maklumat model] dengan grafik istimewa; corak dari grafik asal full face Zulfahmi Khairuddin, pelumba kelas Moto 3 yang kita banggakan. Aku tertunggu-tunggu jugak blog entry dari Motomalaya, tetapi nampaknya tiada info darinya, maka aku tulis dululah. [update: nampaknya Eddy dah kemaskini]

 

Continue reading