Menuntut Hak Kesamaan Gender?

Samada kita perasan ataupun tidak, iklan motorsikal biasanya didatangkan dengan model motorsikal digandingkan dengan awek-awek yang sangat hot. Kadangkala peminat motorsikal mempertikaikan kenapa strategi pemasaran sedemikian digunakan untuk menggambarkan sesebuah motorsikal? Pernah terfikir sekiranya model yang digunakan adalah lelaki, tetapi bergambar seperti model awek hot tersebut? Mungkin ini adalah satu persamaan gender yang lelaki patut […]

The Expandables 2

Salah satu cara aku nak release stress, aku bawak wife layan cerita ni. Kami baru layan kat panggung lepas hari raya. Kami tengok di TGV adi Aeon Shopping Center Seberang Perai (Jusco), dapat pulak voucher dari KFC (Spiderman Combo). Sepatutnya off RM4.00, tapi katanya (petugas TGV) memandangkan tiket pada hari tu berharga RM7.00, TGV boleh […]