Estet, Dari Pandangan Orang Buta Seni

Tiket Pre-Preview Estet

Entry ini mengandungi SPOILER. Jangan kata aku tak beri amaran.

Rujukan lanjut

http://filemestet.blogspot.com/

http://www.sinemamalaysia.com.my/film/info/?id=Estet_832

Nazari (aka Aliph) telah memberi info bahawa pre-preview filem ESTET, arahan saudara Mamat Khalid akan ditayangkan di Dewan Budaya USM pada 28 Oktober 2010. Pada mulanya, segan jugaklah nak pi. Paham-pahamla pre-preview kat USM ni suka pakai projektor manual, bunyi bising. Heheheh… Tapi, memandangkan ia dicanang-canangkan sebagai saingan terdekat filem MAGIKA, maka aku ambil keputusan untuk melayan filem ni dan memberi pandangan mengikut suka hati aku sendiri.

Continue reading



Kenduri Brader-Brader

Ini Namanya Camwhores

Pada 22/10/2010, gua bersama Fauzan dan Shazwan bertolak ke sebuah ibu negara yang dipenuhi Bangla dan Pakistan untuk menghadiri sebuah majlis kenduri yang menyediakan juadah yang hampir-hampir sama dengan makanan ruji rakyat Bangla dan Pakistan iaitu nasi Briani, feveret gua. Nak cerita panjang-panjang pun tak guna, jadi gua tembak ajalah taip apa yang terlintas kat kepala hotak gua.

Continue reading



Moto GP 2010 – 2

Sayang Takdak Bazooka Amik Snapshot. Cari The Doctor!

Selain daripada sebab tak pernah pergi lagi ke Sepang, antara sebab yang paling utama untuk ke track adalah untuk dapat feel tengok racing event. Memang betul, selesa lagi tengok depan tv, boleh baring-baring, ada kipas, makan senang dan sebagainya. Kalau nak dibandingkan dengan keadaan sepang yang panas gila babi, makanan mahal, air mineral botol kecik pun dah RM2.00, rasa serik nak ke track. Tapi FEEL di Sepang jauh bezanya dengan mencongak kepala di depan TV.

Continue reading