Rockers Track Suit

Benda ni sebenarnya kalau ikut term yang betul dipanggil Track Bottom. Tapi aku selalu panggil Track Suit. Sebenarnya track suit ni sekali dengan jaket. Tapi entah kenapa, aku dah terbiasa memanggil Track Bottom sebagai Track Suit. Rasa-rasanya semua orang takda masalah bila aku sebut benda ni sebagai track suit. Rasa-rasanya la….

Petang tadi, aku beli lagi benda ni. Entahhah, dah berapa puluh track suit aku ada. Selesa aku pakai sebenarnya. Kadang-kadang malas betul nak pakai seluar berzip terutamanya sekali seluar jeans. Tambah-tambah pulak, dengan berat badan yang dah macam dipam-pam sekarang ni, membuatkan aku lagi suka pakai track suit. Senang dan ‘sejuk’. Hahahaha…

Masa round Megamall Prai dengan Shahrul tadi, benda yang paling murah dan mengenyangkan dah tentulah sizzling mee ni. Cuma kali ni murah sikit di Megamall ni. RM4.20 saja belum termasuk tax 5%. Ok la sebab ada telur. Selalunya RM4.50 belum ada telur lagi.

Aku kalau dah sampai satu tahap waktu kedekut dengan diri sendiri, inilah makanan termewah yang akan aku makan setiap kali keluar. Selain daripada tu, pada waktu ekonomi tak berapa baik macam waktu sekarang, sememangnya aku tak cari makanan lain melainkan ada orang belanja aku.

Muzik Rock Dot Com

Sebenarnya aku ke Megamall Perai ni sebab nak collect Poster Calendar 2010 Muzik Rock ni. Apa macam, cun tak? Tq Khys sebab sanggup turun dari Kulim untuk pass benda ni kat aku.

Dan semestinya aku ambik poster ni sambil memakai track suit… Aiseh, pergi Megamall pakai track suit?? Tak rock betol!!!!



Rahsia Foil Aluminium

Ingat tak masa kunjungan aku dan Shahrul ke BM Tomyam dulu? Masa tu, ternampak 2-3 hidangan yang customer pesan, tapi kami tak ambil pot pun. Tapi bila dah 2-3 kali pergi asyik nampak benda yang sama, mulalah perasaan ingin tahu tu membuak-buak.

UFO

Macam ni lah lebih kurang keadaan hidangan tu. Lepas mendapat “khidmat guaman” percuma daripada pelayan restoran tu, kami pun apa lagi, order terus la. Satu set hidangan ni, harganya RM9.00.

Kepada yang telah menekanya, ini ialah otak-otak pertama yang aku makan dalam foil aluminium! Semuanya berasaskan makanan laut iaitu sotong, udang dan seekor ketam kecil. Otak-otak ni, di bahagian bawahnya diliputi oleh sayur, aku tak pasti sayur apa, tapi rasa macam mawi sawi. Sesiapa yang ketagih otak-otak tu bolehla order kot, tapi bila makan banyak-banyak dengan nasi, rasa muak la pulak.. Tapi, keseluruhannya, okey la jugak.

—————————

P/S:

Okay tak layout aku kali ni? Betul-betul buat aku pening kepala pakai WordPress ni.



Claypot Briyani Kapitan

Malam ni, aku dengan Fauzan lepak di Restoran Kapitan Bandar Perda. Tadi sebenarnya ada TTS untuk ahli-ahli OFMA, tapi aku jumpa semua senior-senior aku sat saja tadi. MengantukĀ  dan letih sebenarnya aku hari ni. Rasa macam tak beberapa sihat.

Mungkin ramai yang dah merasa Briyani Paha Kambing di Puncak Mutiara Cafe seperti yang aku pernah review dulu. Tapi seperti yang aku cakap dulu la, lain lidah, lain la rasanya. Sementelah aku di Restoran Kapitan ni, aku dikhabarkan bahawa apa yang special di sini ialah masakan Claypot Briyani. Ada 5 pilihan claypot iaitu:

Chicken Briyani (RM7.00)
Mutton Briyani (RM7.50)
Vegetables Briyani (RM4.50)
Prawn Briyani (tiada stok) – hahah
Beef Briyani (RM6.00)

Untuk malam ni, aku dan Fauzan dari Komuniti Belang R 150 (Penang) makan Chicken Briyani dan Mutton Briyani. Fauzan dah banyak kali datang kat kedai ni, aku ni jer yang 1st time datang.

Kalau nak makan dalam mangkuk tu., payahla, jadi makanla dalam pinggan yang disediakan. Kuah dhal pekat disediakan. Jadi, takla kering sangat. Tapi memandangkan aku dah pernah makan briyani full accessories, rasa macam tak puas pulak makan briyani hampir kosong macam ni. Tapi rasanya boleh tahan jugakla.

Jadi, kepada ‘pemburu-pemburu’ nasi briyani, aku rasa… Bolehla kot aku mencadangkan kedai ni untuk sesiapa yang nak rasa. Lupa nak cakap, Ayam dan Kambingnya tu, dibakar dengan cara pembakaran; sama seperti yang dilakukan ke atas ayam tandoori. Selamat mencuba! Peta ada di bawah.


View Claypot Nasi Briyani in a larger map