Iklan Free?

Boleh je Prof, kalau bukan komisen 5% untuk setiap intake, luluskan saya je.. Hehehe

FYI, intake Jun 2010 PJJ USM akan dibuka mulai 10 Oktober 2009. Jadi, sesiapa yang terasa nak mencaca-merbakan kehidupan sendiri dengan buku dan modul rujukan setebal 2 kaki, bolehla mencuba.

Maklumat lanjut di http://pppjj.usm.my



Giant Memang Penipu

Aku ingatkan bila aku dah terkena pasal kes TV dulu (jika tak ingat, boleh baca kat sini), kemungkinan itu cuma kebetulan kecil saja.

Hari ni, cuti punya pasal, aku dan Nurul keluar la beli barang-barang rumah sikit. Aku jadi driver ja.

Nak dijadikan cerita, makanan kucing ni, selalunya berharga RM13.99. Jadi, Nurul pun amik la macam biasa. Tapi masa dekat-dekat nak balik, check balik dekat resit tu, dah naik harga RM16.99 untuk makanan kucing ni.

Aku yang sememangnya suka cari pasal dari dulu, terus ke Information Counter Giant (Sunway Carnival) untuk tanyakan kenapa jadi macam tu padahal dekat pek tertera dengan jelasnya harga RM13.99. Setelah 2-3 kali berulang ke tempat asal pek tersebut diletak, dengan jelas takde harga dipamerkan (Kesalahan 1: Kementerian Pengguna). Lepas tu, pompuan Info tu suruh salah sorang staff kat situ check harga pek kucing dalam sistem Giant. Dengan confidentnya dia cakap, pek tu harga RM16.99.

Aku, sebagai pengguna. Menggunakan hak pengguna aku – HAK UNTUK BERSUARA.
Aku hentam staff kat situ.
Aku kata, itu korang punya pasal la sistem korang, apesal tak letak display?
Dah menyusahkan orang!!! Bila sticker melekat dengan jelas harga RM13.99, peduli apa aku dengan database korang?

Untuk kali keduanya, staff department Pet Food dipanggil. Kali ni, staff tersebut menyatakan harga di pek ialah harga lama, harga baru ialah RM16.99. Tak sempat label katanya.
Ah, bullshit!
Aku tak nampak sorang pun staff Giant yang re-label balik atau tengah sibuk buat kerja-kerja penukaran harga barang kat situ tadi. Nak menipu lagi?
Aku terus bagi warning; kalau aku bawak kes bodoh harga RM13.99 ni sekalipun, aku confirm menang kat mahkamah.

Hanya permintaan maaf saja yang staff tu bagi.
Untuk kali kedua, aku maafkan walaupun aku rugi. Diaorang ada offer untuk refund, tapi aku dah lambat sangat nak ke tempat lain.

Kesimpulan yang aku tetap nak bagi: GIANT MEMANG PENIPU!
Berhati-hatilah kalau korang nak beli barang kat situ. Baik aku beli kat kedai runcit rumah aku lagi bagus!

Perasaan marah aku membuak-buak bila ada beberapa driver bangang dan aku pun taktau macam mana boleh pass lesen memandu park kereta depan main entrance. Aku nak keluarkan trolley aku pun susah. Nasib baik aku tak bawak pad-lock tadi, aku rasa macam nak lock aja trolley aku kat kereta-kereta yang ada driver bangang tu.

Saja ja aku letak trolley betul-betul sentuh bonet kereta tu. Bangang!! Menyusahkan orang.



Satu Kepuasan Diri

For over 80 years, Caterpillar has been building the world’s infrastructure and, in partnership with independent dealers, is driving positive and sustainable change on every continent. Caterpillar is a technology leader and the world’s largest maker of construction and mining equipment, diesel and natural gas engines and industrial gas turbines.

We are fortunate to have a strong brand which we can license beyond the core products and services. By licensing the essence and lifestyle of Caterpillar, the company has been able to successfully transfer its image to licensed merchandise, allowing the company to reach a whole new audience for the brand.


DESTINATION CHALLENGE

Caterpillar watches offers just the right time keeper for any man with great emphasis being attached to the casual and powerful design of the watch or the philosophy behind the Caterpillar brand.

Active time keepers

The concept of these watches is based upon the assumption to be worn by very active wearers. Be in the Alps, on Ocean or in an Urban jungle – when snowboarding, surfing or extinguish a fire – this time keeper will be your active, reliable and rugged companion. Properties that are required in extreme situations like these.

Rugged time keepers

Caterpillar’s Steel Style runs through the collections like a central theme. These watches typify some kind of strength and ruggedness. All the properties or attributes of the material give the product the proper look and feel.

Stylish time keepers

Cat® watches typify the spirit of the 21st century. Requirements are increasing, and are clearly expressed. Modern men know what they want. Besides physical fitness, they attach much emphasis to appearance, functionality, cost effectiveness and pioneering technology.

All the watches of the Caterpillar watches equipment series feature functions and designs customised to meet specific requirements for flexible use. These are watches for men who would select a watch to match their very own style of life.

Semua ayat di atas aku copy and paste dari http://www.catwatches.com/. Entry adalah sebagai penanda aras untuk aku ingat tarikh aku beli jam aku yang ke-tiga dengan hasil penat lelah kerja selama ini.

Bookmark minda:
Dibeli pada 27/9/2009
Tepat sebelum kedai ditutup pada 9.30 malam
Sunway Carnival Mall
Time Galerie
Model – YJ 141 11 134
Harga termurah dalam internet sehingga artikel ini: USD $130.00

Dibeli dengan harga RM499.00, setelah diskaun dapat RM319.00. Setelah proses mengayat promoter gagal, diteruskan usaha keras mengayat amoi supervisor yang super-cun dan akhirnya mendapat harga RM300.00 tepat + RM5.00 extended warranty menjadi 3 tahun (asal 2 tahun).

Walaupun jam ni langsung tak cun, takder indiglo dan night illuminator langsung (ni yang paling hampeh), at least, aku dapat ganti jam Timex yang dah berkhidmat pada aku selama 6 tahun non-stop.

Aku puas!!!!!!!!!!!!!!
Owh, hari ni hari Isnin, aku sebagai penyimpan mohor Kerajaan Pasola, mengisytiharkan hari Isnin iaitu jatuh pada 28 September 2009…. Aku cuti Hari Raya.