DIY Home Recording

Aku tak berani nak komen benda ni panjang-panjang sebab aku bukan ‘ahlul’ dalam bab-bab ni.Yang aku tau, dengan beberapa benda dan setting yang betul, tak susah untuk set home recording sendiri dengan syarat, kenalah keluarkan sedikit fulus untuk dapatkan sesuatu yang baik. Banyak software-software gadget guitar sebenarnya, seperti Guitar Rig dan Drum Machine. Aku pun […]

Satu dan Serasikan

Aku menjengah dunia 26 tahun selepas tok wan-tok wan aku merasa susah payah makan nasi dengan garam ataupun ubi kayu cicah nyiog parut. Aku sekarang hidup dalam keadaan makan pagi set breakfast meal McD RM8.90 ataupun harga-harga lain yang tak masuk akal untuk secawan kopi tiruan dan daging yang penuh dengan bahan kimia. Aku terlepas […]

Nasib Jer Tu

Photograph: Simon Bellis/Reuters Sir Alex:Gua puas… Gua Puassssssssssssss!!!!! Wenger:Eleh, nasib jer tu…. (pssstt Arshavin, mana Mat Punk yang kita tengok DVD Green Street Hooligans itu ari ar? Gua nak dia suntut rusuk mamat neh.) Pete: Jom weh, kita ada job nak buat….. Wenger suruh tiaw mamat tu cukup-cukup. Matt: Woit, kita kan West Ham punya.. […]