Dah Lama Tak Memekak

31 Januari 2009 tarikh keramat…

Berbicara tentang gitar, sebenarnya secara rasminya, aku tak pernah berlatih secara serius sejak JUN 2008 memandangkan masa dan waktu kerja yang tidak mengizinkan. Pada minggu ni, banyak kilang member-member aku yang shutdown, cuti panjang la diaorang sempena Tahun Baru Cina.

Entah macam mana, Mizie ajak pergi jamming. Gila ker hapa aku tengah sengkek ni, dia ajak aku pergi jamming pulak!!! Tetapi dengan pantas dia dan Halim cakap diaorang akan payung kos untuk aku. Tapi masalahnya, aku dah lama tak pegang gitar, takkkan terus nak pergi jamming? Tapi diaorang kata, tak kisah…

Aku pantas telefon Shahrul untuk mintak tolong dia record video sessi jamming (sebenarnya tiap kali main atau practice, aku suka rekod untuk tujuan self-revised). Shahrul pulak offer untuk jadi photographer, semata-mata nak test DSLR Canon yang dia baru beli tu. Bun pun datang jugak masa sessi jamming tu, tapi dia blah awal (mungkin tak masuk kepala atau kami main terlampau teruk, wakakakakakaka)

Hasilnya, kami dapat la main dan men’sumbang’kan lagu pada malam 31 Januari 2009, setelah rata-rata semuanya dah lama tak main… Chord salah, tempo out, suara lemak merdu sampai lembu pun boleh pengsan…..

Maka aku namakan senarai lagu-lagu yang kami main. Pandai2 lah cari kat Youtube video sessi jamming kami tu…

1. Lena Dibelit Ular Sawa
2. Lena Dibelit Intan Payung
3. Ku Dalam 8 Dilemma
4. Hidup Berasingan
5. Lupakan Ajelahh…
6. Dendam Cinta Seusia Dah Tua
7. Sketsa Tak Jadi
8. Hati Besi Buruk
9. Cintamu Kembang Semangkuk

Kalau ada yang dapat teka lagu yang kami main tu, korang memang Mat Rock yang tinggi integritinyalah…… Sesuka aku jer rename semua tajuk lagu tu sebab kami memang berjaya men’sumbang’kan tenaga kami untuk sessi jamming kali ni.

Nampak gayanya, memang kami semua kena berlatih balik main, rugi wo kalau tak main….

p/s: Helmi Kobra jenuh gelak tengok kami main…



Happy Chinese New Year

After 2 years not blogging in English, I beg an apology if my entry this time sucks from the term of grammar and spelling. Well, it has passed two years man! (since Mblog)
I take this opportunity to wish to all my Chinese friends a happy and prosperous new year, especially to these persons:
1. Thong Lin Da (Ameera Linda Thong Abdullah) – hey, try to find Mee Bandung or Air Bandung when you and husband arrive at Bandung, hahahahha. Happy honeymoon.
2. Mr Yap, Nokia @ Carrefour Seberang Jaya – Hey man, happy selling. Bila mau naik pangkat?
3. Sam @ Mblog – I’ve got your Raya message man, dont forget to save my Celcom number. You now is a Captain!!!!! Whoa!!! When you getting married, there’s a bunch of soldiers will raise their sword above you and your wife man, thats pretty cool huh?
4. Boy & Michael @ Activextreme Penang – hey guys, wait for me to start overclocking again. Phenom II looks promising.
Well, these persons below are quite special, they are my best buddies in SRK St. Mark Butterworth. I haven’t seen them about 13 years now. I hope we can meet again soon (well, I missed the reunion dinner guys because Im working that time, sorry!)
I hope I dont misspelled your surnames.
1. Lim Wu Kheng – Is your face still look like Jackie Chan?
2. Lim Seng Liang – You have make me addict to Dragon Ball comics
3. Ang Chiew Chuan – I heard you open a Kopitiam in Bagan Jermal?
4. Earnest Yeang Kong Meng – Where have you been?
5. Marvin Tham Ma Win – Do you still gila-gila?
6. Khoo Shou Wern – Still study meh?
7. Surannit Sureen Chit – I know you’re Siamese, but why I still wishing you a Happy Chinese New year…………….. And WHY you still wish me back? Hahahhahahahaa


Orang Bujang Hujung Minggu 2

Mood: letih
Layan: Mutiara (Mutiara), Riyadh (Rantaian Cinta), U-Topia (Jemala Kasih)

Hari ni sebenarnya aku standby, tapi bertindih pulak dengan aktiviti Pemuda UMNO di mana ada satu kejohanan bowling yang diadakan di Megalanes, Megamall Prai. Jadi, aku tiada pilihan melainkan membawa siap-siap notebook dan peralatan yang lain, kot-kot la Operation Center call aku sebab ada breakdown, boleh aku cargas terus ke tempat kerja.


Kejohanan bowling ni, aku masuk suka-suka aja. Dari dulu masuk memang tak pernah menang. Lagipun, member-member semua masuk, jadi sebab nak seronok ngan kawan-kawan, aku pun masuk sekali ajalah….. Kena kutuk jugakla sebab aku sampai bawak backpack kerja pi main bowling, tapi macam mana, dah nama pun kerja makan gaji dan jadi kuli aja pun…

Kami main pun semuanya just for fun aja, seronok-seronok jumpa kawan-kawan. Memang langsung tak serius main, jadi peluang ni lah yang ada untuk try skill Mr. Bean dan macam-macam lagi. Dalam kejohanan tu, seperti jangkaan, Pedi menang No. 1 dan dengan tak disangka-sangka, Latip dapat jugak hamper walaupun No 13!!!

Lepas main bowling, aku, Latip, Pedi, Halim ngan Jan Hayabusa ronda aja sekitar Pacific tu. Teringat jugak zaman-zaman sekolah menengah dulu kerap la ronda-ronda shopping complex ni, bila dah mai tua-tua macam ni, rasa malas dah nak ronda-ronda macam ni. Sampai aja kat Archery Shop ni, kami berlima pun apa lagi, mulalah nak try. RM4.00 aja seorang dengan 12 shots. Hahahahaha macam-macam style punya memanah da… Aim gila-gila tapi anak panah pi merata!! Kalau pi perang memang confirm kena tembak dulu sebelum anak panah masuk dalam bow. Wakakakakak.

Acara ronda-ronda kami pun dihabiskan dengan makan di foodcourt aja sebab boycott McDonalds. Kalau tak, memang kami selalu lepak McD aja pun…