Trip Memancing Yang Meletihkan


Tengok sajalah gambar member aku tu memancing, sambil tidur pun boleh pegang rod lagi. Semalam memang letih menunggu sang ikan yang tak hadir-hadir. Jan berjaya menaikkan 3 ekor anak pedukang di Pantai Bersih sebelum kami berubah port ke Meriam Timbul (sebelah jeti feri Pulau Pinang).


Di Meriam Timbul, aku berjaya menaikkan seekor semilang yang akhirnya menjadi lauk tengah hari. Pukul 3.40 pagi, kami bertiga tertido atas pelantar tu sampai pukul 5 pagi dek kerana angin sepoi yang memang best sekali untuk tidur di bawah cahaya bintang. Hahahahaha


Nampaknya, khabar angin Siakap Putih muncul di Pantai Bersih adalah sekadar khabar angin semata-mata…



Horrifying Bright Camping Light


I dont know why I bought this cheap China made LED Camping Light. Maybe because it tiny and easily fit into my fishing bag. Oops, did I said fishing? Yeap, next week will be my 1st time fishing at night…On a boat! (Hopefully looking for Barramundies)Bila la aku nak dapat lesen Siakap ni.. Dah bertahun memancing, lesen P untuk memancing tak dapat-dapat lagi. (Siakap le tu)



Home Recording Survey


For this entry, I target 90% of my readers at my Multiply site (http://speedpsycho.multiply.com) due to fast reply compared at my Blogspot site (fyi, my blog was set cross-post between Multiply and Blogspot).I knew many of my readers is keen on music, especially involving instruments like guitar and piano. I need some feedback about your gear when doing home recording. Well, sharing is caring.

Recording during jamming also welcomed to reply. Thank you.