Definisi Suatu Frasa

Speedrider Networks bermula sebagai satu ungkapan sejak tahun 2001. ‘speedrider’ pula telah digunakan secara meluas sejak tahun 1997, sebelum wujudnya carian tentang ‘speedrider paragliding activity’ yang sekarang bersepah dalam laman web sekiranya dicari. Sememangnya akan bersepah hasil cariannya.

Speedrider yang anda sedang baca sekarang bukanlah sebuah band speedrider dari Jepun satu ketika dulu. speedrider ialah speedrider.

Kepada yang telah mengetahui dan ‘amik port’ port tentang aku, aku ucapkan terima kasih.
Kepada yang belum tahu, berikut ialah ‘damage that have been done since 1997 to the net’

Aktiviti tak berbayar:

-active in mIRC scene (1997-2001) dengan nick speedrider
– terlibat secara tidak langsung dengan aktivi mIRC script debugging
– ex-moderator untuk www.jiwang.org (2002-2004)
– ex-developer/tester untuk early WAP Portal www.jiwang.org (2003-2004)
– ex-moderator/admin untuk www.rojak.org
– current moderator at www.rockapak.org
– current admin at Suzuki Belang R Community Forum
– currently, active in 3 forums: Rockapak.org, Pancing.net dan Lagenda Rock Online
– passively exist in lowyat.net and some more forums.

Aktiviti Berbayar:

– Ehem, nak offer?
– Current developer/admin for some political blog.

Aktiviti Dunia Nyata: AJK Old Frees Muslim Association.

– Ketua Pemuda UMNO Cawangan dan Pengerusi Sekretariat Media Baru Pemuda UMNO Bahagian Bagan.
– Ahli Sayap-Sayap Wings, No. 006.

Web speedrider yang dibangunkan pada awal 2001 adalah lebih berat ke arah sukan permotoran. (ketika itu, agak aktif dengan duniamoto.com versi asal). Blogging concept pula telah dimulakan pada awal tahun 2002. Pada ketika itu, coding HTML, Java Script dan PHP menjadi pilihan utama. Tiada istilah WYSIWYG seperi fungsi blogger, wordpress dan lain-lain blog platform seperti hari ini. Zaman internet dial-up untuk membuat ftp process… Tergelak aku bila mengenangkan zaman tu. Kini, semuanya aku dah tinggalkan dan lebih selesa dengan simple blog seperti sekarang.

Pedulikan aktiviti dunia nyata aku. Seboleh-bolehnya, aku ingin memastikan blog aku ni, bebas daripada sebarang unsur politik. Bebas, walaupun aku boleh kalau aku mahu. Biarlah blog politik, tetap dengan genrenya.

Kini, aku lebih biasa dengan update tentang diri aku, tempat menarik yang aku singgah, makanan yang best dan yang tak best, dan semestinya sebarang info yang boleh dimuatkan tentang muzik kegemaran aku… Rock.

Till Then
Rawk On \m/ \m/