1 Ramadhan 1432H

Langkah Berjaga-Jaga

Mengenangkan kembali 1 Hari 1 Entry tahun lepas anjuran Abang Ben Krenmaut, tahun ni, aku menyahut pula cabaran daripada Penang Flickr untuk membuat Diari Ramadhan. Cabaran ini agak berbeza dengan kaedah blogging kerana ia memerlukan snapshot yang berkaitan dengan bulan puasa.

Jika blogging kita boleh ‘merepek’ dengan tulisan-tulisan kita, cabaran mengambil gambar memerlukan kita ‘merepek’ dengan suasana dan moment  yang kita ambil melalui gambar (berkaitan ramadhan). Masing-masing ada tahap kesukarannya yang tersendiri.

Macam aku, ada double kesukaran – Ambil gambar dan blog pasal gambar tu!!!!!!!!! Alumni 1 Hari 1 Entry Blog Marathon takmau join kaaaaaaaaa?

———————-

Diari Ramadhan 1432H / Ogos 2011

———————-

facebook comments:

10 Replies to “1 Ramadhan 1432H”

  1. yeaaa… nak join!!!
    Dr Ben recently posted..Tangga gaji graduan Lehigh University

  2. btw, brapa frekuensi/kekerapan entri utk diari ramadhan ni? per hari atau ikut suka hati?

    aku punya “ramadhan special” blh kira masuk ka?
    Ijau D. Koceng recently posted..Ramadhan Pertama…

    1. 1 hari 1 gambar. total 30 gambar 30 hari.

      1. ooo… klu mcm tu aku tak dpt nak join la sbb aku ada entri2 lain nak disumbat dlm AADI

        tp aku akan cuba sumbat bbrp entri berkaitan ramadhan dgn tag/label “ramadhan special”
        Ijau D. Koceng recently posted..Ramadhan Pertama…

        1. yes ijau, itu yang terbaik.
          sebenarnya, aku join yang penang flickr anjur, pasal amik gambar berkaitan ramadhan, so aku buat blog entry sekali la. kill two elepahant with one butir of batang tebu la katakan

  3. beb, selamat menyambut bulan Ramadhan.

    1. selamat menyambut ramadhan jugak bro

    1. dah buat backlink. Penjuru kanan, atas

Leave a Reply

CommentLuv badge