Yoshimura Tri-Oval Full System – Belang R 150

Ehaust On Raider/Satria/Belang 150

Seperti yang diwar-warkan sebelum ini, pihak Suzuki Assemblers melalui Encik Chan Wing Kit telah memberikan harga rasmi dan green light telah diberikan untuk urusan pembelian, maksudnya stok telah pun ada.

Yoshimura FU150 Full System Tri-Oval Exhaust System (SS) boleh didapati di Suzuki Spare Part Center, Prai dan contoh boleh dilihat di Showroom Suzuki, Prai (bersebelahan saja dengan service center).

Harga yang disyorkan oleh pihak Suzuki ialah RM1,890.00* untuk satu set.

Sebarang pertanyaan dan pesanan pembelian boleh diajukan kepada:

 • 04-3977 453 – Ms.Tan Sock Hong/Mr.Ng Chee Keong Suzuki Showroom, Prai
 • 04-3977 091 – Suzuki Spare Parts Dept, Prai, PenangEkzos Tri-Oval Slip-On Exhaust System Type 1 untuk model FL125 (Shogun 125) juga boleh didapati dengan harga RM998.00* satu set.

* Harga boleh berubah tanpa notis

Spesifikasi rasmi boleh dilihat di Laman Rasmi Yoshimura, Japan. (klik sini)

facebook comments:

12 thoughts on “Yoshimura Tri-Oval Full System – Belang R 150

   • Hah, baruu ja tadi kul 4.24pm aku call Spare Parts Dept. kat Prai nu, nombot tepon macam yg speedrider provide kat atas tu…harga untuk Full System RM998.00 sahaja.

    Aku mintak Cik Shuhada yang jawab call aku tu konfomkan…dia kata kat aku, “adik dah call Suzuki, cakap dengan orang Suzuki lagi…takkan tak caya kot”, ha tudia dia basuh aku.

    So, 10/11 ni gaji masuk…serbu Prai la kot…

 1. Cheh. Memang kecewa la…bukan sebab harga yang remain nearly rm2K…tapi sebab set untuk FU150, “SUJUKI PLAI TALAK JUAI LOO” , aku quote apa yang chinese fella Spare Parts Dept. tu bagitau aku on the phone…kira-kira 10 minit yang lalu.

  Ampeh tul itu Cik Shuhada…kemarin kemain lagi dia convince kan aku. Hadoii…wujud ka idak Yoshi untuk Belang nih? Ka maklumat tak sampai lagi ke Parts Dept. depa??

  Well, Hi-Speed lah the next best thing.

  *Sigh*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge