Tutorial: Skype For Android

Nak explain kat @LuthfiMY atau http://luthfi.my ni aku rasa panjang pulak nak tweet. Jadi, ni tutorial paling ringkas yang aku buat untuk mereka-mereka yang ada henpon Android base, tapi nak pakai Skype dalam phone.

Senario:

1. Nak pakai skype

2. Search dalam market, takdak! Yang ada semua apps China Mali!!!

Jangan gabra, berikut adalah step2 yang betul untuk cari apps tu dalam android market.

P/S: Rooting your android will void your warranty. Do this ONLY if you’re adventurous atau kata orang, ada telor :p

Root dulu Android tu
Bukak Market Access (dunlud la dulu), pilih ISP. Pilih aja ISP mana korang nak (experiment by countries)
Dalam kes ni, aku amik T-Mobile
Henshin! Henpon anda menipu Android
Di Android Market, mulakan carian epik!
Tahniah, tetiba saja Skype ada dalam Market

OK? Ada paham? Tarak paham? Boleh baca balik dari awal. Kalau gagal, sila choba dan choba lagi.

facebook comments:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers