Terjahan Baru

Lepas balik aja dari Siam, aku terus cari benda-benda ni. Sedikit mengecewakan di Siam, sebab tak ramai yang boleh cakap Bahasa Melayu, jadi susah sikit nak cari benda-benda ni kat sana. Ada tu memang ada, masalah komunikasi sedikit menyulitkan keadaan.

Album Cliff Richard ni aku sambar sebab… Wait Seminit!! Aku baru perasan da! Isi dalam lain da~ Tapi takpa, sebab ada lagu Season In The Sun. Yerlah, mungkin ramai yang tahu lagu tu Westlife nyanyi kan? Tapi penyanyi asalnya ialah Terry Jacks.

Album Kak Pah yang 100% orang putih. Ada 2-3 lagu cover (atau semuanya lagu cover?) Tapi boleh tahan suara dan pronounciation Kak Pah dalam bahasa Orang Putih ni. Siti Nurhaliza speaking pun out, 2×5 aja Siti ngan aku kalau bab cakap orang putih.

Ni antara legend yang ayah aku dan aku sendiri mempunyai persamaan, kacak dan hensem! Eh, terlalut pulak… Lobo ni, memang antara favaourite aku dan ayah aku. Ayah aku pun heran macam mana la orang muda macam aku boleh suka lagu-lagu dari Lobo. Tapi entahla, lagu dia ada aura semacam yang membolehkan aku layan dengan lagu-lagu daripada dia.

Aku tak sempat lagi nak review album-album Wings yang aku ada. Bagi aku masa sikit untuk buat review full. Tanak aku review sikit-sikit macam entry kali ni. Tak puas rasanya.

facebook comments:

6 thoughts on “Terjahan Baru

  1. Speed,

    Kak Pah nye tahilalat tak banyak ek dulu?
    sekarang cam penuh gitu…

    (eh apahal aku citer tahilalat pulak ni?)

  2. @Daphne
    I think i have commented some of your entries befora, but I'm not a member yet in that site. Any cool stuffs? πŸ™‚

    @Portdy
    Ada album lagi lama daripada tu, tahi lalat tak banyak macam tu pun… My nemut2 dimasukkan dalam update list kat sidebar kanan tu. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge