Tapau Menapau

Hari ni, adalah hari pertama aku join majlis jamuan perpisahan unit yang aku baru join ni. Ramai jugak yang hadir, dalam 40 orang. Aku memang segan nak duduk depan-depan ni. Jadi aku pun duduk belakang-belakang la. Maka, reputasi aku sebagai backbenchers memang belum tercalar sejak zaman sekolah rendah lagi.

Reputasi sebagai backbenchers dan orang yang paling awal makan… Masih maintain. Sementara si Lan sibuk buat public speaking kat depan, aku ngan otai-otai lama dah siap pegang pinggan kat belakang. Ape punya turrr la si Lan ni bagi ucapan sebijik ikut skrip. Har har harrrr…. Aku pun tatau la apa yang Lan ngan bos-bos lain dok menyanyi rap kat depan tu, sebab aku dah sibuk nak belasah orang kat belakang.

Maka selepas tu, sessi membelasah beramai-ramai pun berlaku. Sunyi sepi satu bangunan sebab sedang sibuk membelasah tak hengat dunia.

Maaf; perhatian ibu bapa adalah digalakkan untuk imej di atas. Itulah perasaannya bila perut dah mengeluarkan bunyi keroncong. Harap Maaf, siaran terganggu sebentar untuk memulihkan imej di skrin monitor anda.

Akhirnya usaha Lan menyanyi rap ikut skrip tadi membuahkan hasil. Dia telah memenangi hadiah utama iaitu ‘menapau untuk makan malam‘ tajaan Makcik Salbiah & Co.

Sekian laporan hari ini.

facebook comments:

6 thoughts on “Tapau Menapau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge