Susah Betul!

Tak pukul, kata tak ajar anak.
Dah pukul, kena dakwa pulak.

Dalam paper pulak, ada pembaca (ibu bapa) buat surat tak puas hati sebab ada madrasah tahfiz yang rotan pelajar.

Tak paham betul aku dengan rakyat Malaysia sekarang. Semuanya tak kena.

Aku rasa, nanti pepatah Melayu – sayangkan anak, tangan-tangankan takkan wujud lagi. Aku takleh lupa, dulu masa darjah dua, aku tak siap keja sekolah, sepupu aku kurung aku luar rumah, dalam hutan nipah! Esok tu, terus jadi pandai! Hahahahaha (untuk taraf budak darjah dua la)

facebook comments:

5 Replies to “Susah Betul!”

  1. dah makin bodoh gua syak..

  2. aku tak tgk berita mlm td..cam ner citer dia..apsal bapak tu rotan anak pastu kene dakwa pulak? isshhh

  3. Aku ingatkan ada entry baru pasal review Angel & Demons..huhuhu

  4. tu la..beza betul dgn zaman aku dulu…dulu kalo kena rotan kat sekolah..balik kalo ngadu..mau kena sesah aku dgn abah …

    laa..ni baru kena rotan skit, parent plak yg ngamuk….

    manjakan sgt anak pun tak bagus….huh

  5. @paiseh
    wakakak~

    @matakucing
    sebenarnya pasangan individu India tu. dia rotan anak dia depan cikgu sekolah sampai berdarah. mungkin cikgu atau official sekolah yang repot

    @zan
    aku dah tengok Angels & Demon, tapi Christianity elements melampau2. Aku malas nak review. Da Vinci Code ok lagi.

    @ajie
    yer, tapi tatau la kes kelmarin tu, bapak budak tu rotan sampai mcm mana…. Tapi at least, rotan jer pun.. bukan batang kayu…

Leave a Reply

CommentLuv badge

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers