Sakit

Hari ni, lebih kurang pukul 12.15 tengah hari. Aku baru sudah abis buat kerja kat luar. On the way balik opis, singgah kejap ESSO kat depan opis untuk beli air.

Lepas bayar, angkat kaki untuk blah dari kaunter. Tetiba awek kaunter yang tak reti senyum tu panggil aku;

“Abang, paper Metro tak bayar lagi”.
(saham ada lagi, panggil abang, nasib baik tak panggil pakcik)

Cis, aku ingatkan tadi dah kira sekali dengan air semua tu. Pergila aku mengitik ke kaunter tu untuk bayar duit paper. Lepas bayar, buat satu 360° turn untuk berangkat dan…

Prakkkkkkkk!!!

Apa yang aku ingat, pandangan mata aku dah selari dengan lantai. Lama. Dan sakit.

this image is via http://216.74.18.90/image/122/totalknee/knee-anatomy.htmBaru aku perasan yang aku dah cium lantai. Lutut kanan aku lari (knee popping) dan badan tak seimbang menyebabkan aku umpama nangka busuk yang sedap saja jatuh ke lantai.

Dalam ESSO – Sunyi sepi.

Hampeh! Kenapa aku jatuh depan 3 awek ESSO ni!!!! KOMPOM 3 bulan aku takkan ke ESSO ni dah!

P/S: Kepiluan dan Kesakitan terubat dengan MC satu hari esok.

Related Posts / Artikel Berkaitan

facebook comments:

6 thoughts on “Sakit

  1. hahahah..Entry yg paling klako dlm sejarah blongger sedunia..tahniah, teruskan penulisan yg baik seperti entry ini..hahaha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge