Pink Floyd New Fan

the division bell

Sedap betul The Division Bell ni. Aku rasa macam duduk dalam rehab center, takpun bilik pakar psikiatri. Memang sedap betul. Satu pembelian yang sangat berbaloi (aku tak pernah dengar preview kat Youtube/Spotify pun, beli terus).

I am late Floyd’s listener. Dulu tak pernah ambik tahu pun.

Album pertama Floyd yang aku beli adalah dalam bentuk CD. Wish You Were Here Deluxe Edition. Kau tahu apa sebab aku curious nak dengar Pink Floyd ni? Benda ni aku tak cerita pun kat Facebook. Aku reveal kat blog aku lah senang.

 

Image by www.asphaltandrubber.com

Image by www.asphaltandrubber.com

VR WYWH

Image by www.asphaltandrubber.com

Valentino Rossi memakai helmet special livery ni di home ground race beliau di Valencia pada musim 2013 sebagai mengenang Marco Simoncelli.

Valentino Rossi’s dedication is very closely linked to the musical meaning of the images on the helmet. Wish you were here is an album about the absence of man, sad and lost in what Gilmour and Waters define as the “society of machines”. There is no doubt that the absence of Marco Simoncelli has been felt even more strongly at his “home track” which was in fact named after him a few months after his tragic death – AGV.co.uk

 

Lambat gila kan aku kenal Pink Floyd? Hahahaha…. Harap terjawab la persoalan hangpa macam mana aku kenal Pink Floyd.

facebook comments:

2 thoughts on “Pink Floyd New Fan

  1. I think takde la cepat atau lambat. I mean aku sekarang baru nak pelan2 explore “MADONNA” nye muzik satu persatu lagu…
    haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge