Orange Micro Crush Pix

Pada 7 ogos 2010 yang lalu, gua telah menerima satu benda dari Tauke Dead Eye Guitars. Secara seriusnya, gua mengenali Calvin melalui thread jualannya di Forum Lowyat, bukan melalui blog.

Saat nak menunggu barang baik ni sampai, pergh.. Terseksa jiwa dan raga. Hampir-hampir seminggu lebih jugakla. Tapi itu memang asas business dengan Calvin. Goods through order, not ready stock. Apa-apa pun, packaging memang safety first.

Kalau mengikut daripada Orange Product List untuk PiX series, memang boleh tahan. Tapi memandangkan aku tak mampu, aku cuma amik Micro Pix saja. Makhluk yang paling cinonet dalam series PiX.

The first thing you notice about Orange Crush amplifiers is their cool looks. Just like their bigger brothers, they have the legendary Orange Basket Weave Tolex, Woven Speaker Grille and of course the Orange signature ‘picture frame’ edging. But it’s not just cool looks… Plug into any of these great little amps and you’ll soon realise they are Orange through and through!

Yeargh.. Selain daripada yang paling murah, sebab aku amik ialah kerana “their cool looks” seperti yang tersebut pada pengenalan intro Amp ni di Orange Site.

Ok, di dalam package ni. Ada Sebiji amp + battery, resit, manual, knob untuk gantung strap dan business card Calvin DEG.

Spec untuk Orange Micro Crush PiX ialah:

Control:

Built-in tuner  <—- Best!!! Tak payah beli tuner dah! Combo neh!
Overdrive function
Volume
Tone

Features:

Headphone out, 9 volt battery power (or PSU), 4 (aku tak paham 4 ni apa, aku copy paste dari site)

Output:

3 Watt

Abang Ben ada mintak review bunyiknya. Dan malang sekali aku bukanlah seorang gitaris carik makan, apatah lagi nak ada band. Aku cuma bedroom guitarist yang sumbang sekali permainannya. Jadi, korang anggap sajalah video kat bawah ni, aku yang main, Hahahha………

Kesimpulannya, aku berpuas hati dengan pembelian ni dan yang semestinya, Orange Micro Crush PiX ni cool gila sebab muat dalam pedalcase aku dengan bunyi yang setara dengan Amp Scorpion Cap Ayam Aku Yang 25W tu.

facebook comments:

4 thoughts on “Orange Micro Crush Pix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge