Mat Motor dan Mat Tukar Tiub

Mat Tukar Tiub
Penting mamat ni. Kalau takder mamat ni atas jalan, penat la semua orang yang bawak motor nak tolak motor ke kedai… Tambah-tambah awek lawa pulak tayar motor pecah kat jalan, mamat yang bukan kerja tukar tiub pun sanggup berenti tolong kan? Tapi kalau awek tu bawak Nouvo, Ego dan seangkatan dengan Scooter atau Mopped type…. Abang Tukar Tiub kata, boleh jalannnnnnnnnnnnnnnnnnnn da……

Dan kepada Mat Tukar Tiub yang suka taburkan paku atas jalan…. Tahniah kerana anda telah berjaya membahayakan nyawa penunggang motosikal.

Mat Motor
Kalau tayar pecah takper, boleh sabar lagi.. Tapi.. Kalau HARGA TAYAR dah melambung sampai RM84.00 untuk Dunlop TT900 Siam Mali saiz 80/80… Siapa boleh sabar….. Last sekali aku pakai Dunlop TT900 pada tahun 2006, harganya RM54-58.00 untuk sebiji tayar. Pada tahun 2007, dah naik dalam RM70.00 sebiji tayar. Tadi Pagi aku kena RM84.00. Maka sekali pasang tiub dalam, semuanya RM98.00 sekali tukar. Gila!!!! Makan Tayar la jawabnya aku bulan ni!!!

amaran:
– Bukan semua tayar boleh dibawak juga kalau pecah. Gambar atas adalah gambar sebenar yang diambil untuk perjalanan dalam 13KM (dari tengah Penang Bridge ke Bayan Baru)
– Pastikan anda mengetahui spec tayar sebelum meneruskan niat untuk tetap bawak motor dalam keadaan tayar flat untuk mengelakkan kemalangan.
– Penggunaan tayar sotong: sila berhenti dan sedekahkan aja duit kepada Mat Tukar Tiub.

facebook comments:

3 thoughts on “Mat Motor dan Mat Tukar Tiub

  1. hahahaha..sama nasib la kita nak mai kerja kantoi…hari ni moto aku dok engko sampai sudah tak jalan sakit kaki ja dapat.kena pulak Van anak aku nak p tadika tak boleh mai ambik…adoi tension2.Sampai ja aku tengok apa kebenda terjuluq kat tayar belakang moto hang…bila p ushar dekat hahahaha seluar dlm tayar terkeluaq mak oii sampai hancoq hang balun..puaih hati kalau tukaq tayar baru….hehehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge