Info For Penang Bridge Motorcyclist


klik untuk gambar lebih besar

Sebenarnya, aku pun dah lama tak pernah buka Laman Web Rasmi Penang Bridge. Jadi, bila buka tu, ternampak la notis ni. Patut la dekat digital Billboard Penang bridge tu, asyik terkeluar pekataan Tayar Pancit. Aku nampak ada tulis toll free, tapi tak sempat baca. Yerlah, bawak moto terlalu laju lah katakan….

Jadi selepas baca notis tu, berikut ialah prosedur sekiranya tayar motor anda pancit.

  • Call 1300-1300-300 untuk bantuan
  • Jangan biar ulat tukar tiub buat!!!!!! (tapi lori PBSB kena la cepat sampai!!!)
  • Towing service dari Penang Bridge adalah FREE!!!!
  • Di akan bawa ke bengkel yang berdekatan. Tiub dalam tu.. Bayar sendiri la lepas tu…

Bagus jugak PBSB buat macam ni, sekurang-kurangnya kejadian macam ni (klik sini) takkan berulang lagi. Lagipun, banyak sangat penipu yang suka tabur paku atas bridge tu.

Owh, kepada pengunjung luar yang belum tahu… Penang Bridge dah siap 3 lane sejak September 2009 dulu. Best wo merempit motor atas tu.. Hahahahahah

————————————————
1 Hari 1 Entry Blog Marathon
entry #9/30
————————————————

facebook comments:

One thought on “Info For Penang Bridge Motorcyclist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge