Ibanez RGR321EX

Memandangkan Ijau telah memberikan statement berikut di dalam ruangan komen Wings – Orang Asing, maka gua terpaksa mengeluarkan khazanah lama gambar-gambar yang gua pernah ambik dulu.

Komen Ijau berbunyi:

1. Hahaha… mana ada org beli/pasang/guna EMG humbucks utk main clean tone. sbb tu aku suka default/stock pickups yg kdg2 lg ‘nyaman’ dan versatile drp branded aftermarket pickups. Jgn salahkan mesin, salahkan org yg guna mesin hehehe.

2. RGR321EX comes with ibanez INF1/INF2 pickups bkn EMG, blh rujuk web ibanez ni. Yg guna EMG tu model RGT6EXFX

Ya, betul RGR321EX datang dengan INF pickups, tapi itu untuk the latest productions. Hehehhehe.

Aku tak peduli semua tu sebab aku dapat yang antara 1st batch punya RGR321EX. Walaupun Designed by EMG, tapi…….. Janji ada perkataan EMG. =p

Owh, dan Pickups switching aku cuma 3-way saja, bukan 5-way seperti model baru sekarang.

Semoga Encik Ijau dapat menerima kenyataan walaupun pickup guitar saya yang cap ayam ni bukan EMG 81/85 yang lebih metal, pickup saya tetap Designed by EMG jugak….. (walaupun cap ayam punya EMG, janji ada perkataan EMG)

P/S: Zan, gambar arwah Ijan yang amik gambar dengan gitar ni lepas abang Joe sign tu, hang ada simpan tak? Kalau tak silap aku malam tu arwah pakai kamera dia.

facebook comments:

16 thoughts on “Ibanez RGR321EX

  1. pakcik kordi – RM400 tu klu ko belikan stompbox @ multi efek aku rasa lagi berbaloi, try vox satchurator dlm RM35x sbb gitar cap lanun aku pickup cap ayam pun bunyi sedap mmg “logam berat” lemak berkrim jdnya, dj dave jairo pun pnh guna. “saya begitu yakin… lihatlah hasilnya~”

    muspeed – uik? dah masuk frame? jd hang main gitar apa? nak beli gitar lanun ka? >:)

  2. gambar2 kat kamera arwah aku tak simpan. maybe ada kat dalam pc dia kot. kang senang2 aku tanya bini dia. tak pun hang tanya sendiri..carik dalam FB nama rosnah ahmad (rasa hang macam dah add)..

  3. Pingback: Crosstown – Jejak – Jejak (1994) - Speedrider Networks

  4. Pingback: Botol Ke-2 Untuk Anak Abah | Speedrider Networks

  5. Pingback: Belasungkawa: Din Crosstown | Speedrider Networks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge