Elmo – Keinginan Yang Tertunda

Kepada mereka-mereka yang lahir pada 1970-1980 an macam aku. Siapa yang tak kenal Sesame Street? Dalam banyak-banyak muppets hodoh dalam tu (masa kecik-kecik aku paling takut tengok Cookie Monster, hahahaha) ada terselit beberapa karakter comel seperti ELMO.

Boleh dikatakan, dalam semua watak dalam Sesame Street, Elmo ni adalah yang paling kecik, paling cute dan tidak menakutkan. Ya, pada aku, Bert dan Ernie amat menakutkan kerana kening mereka bersambung dan tidak ada kening! Hahahahah

Memori Sesame Street sebenarnya amat kukuh dalam minda aku sebagai kanak-kanak kerana pada zaman aku kecik-kecik, aku mengenali nombor dan huruf secara tidak langsung daripada rancangan Sesame Street. Dalam banyak-banyak produk, sebenarnya dulu aku tertarik kepada Tickle Me Elmo. Boleh dikatakan, ia adalah sensasi tahun 1996!

 

Kini (slowpoke) Elmo kembali lagi dengan Let’s Rock Elmo. Cool huh?

facebook comments:

One thought on “Elmo – Keinginan Yang Tertunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge