3 Tahun

Muhammad Qayyum Tshirt Humiliation

Tanggal 22 mac 2015 yang lepas, genaplah usia 3 tahun putera yang aku dan isteri sayangi. 3 tahun bersama, macam-macam cerita yang aku dan isteri berkongsi dengan anak kami yang seorang ni. Jujurnya, sampai aku tak sempat nak rekod sebarang kemajuan tentang Muhammad Qayyum. Dengan post ini juga menunjukkan, dah setahun aku tak cerita apa-apa pasal anak aku di blog. Kebanyakannya cuma aku dan isteri post secara terus di Facebook.

Continue reading



2 Tahun

Muhammad Qayyum doaPejam celik pejam celik, dah dua tahun anak kami membesar. Rasa sekejap sangat masa berlalu. Sangat pantas.

Muhammad Qayyum sekarang dah mula bercakap pelat. Walaupun kadang-kadang tak faham apa yang dicakapkannya, memang sangat terhibur. Dia dah faham soalan-soalan seperti, “harini makan apa”, “harini buat apa” dan “sedap tak makan ayam”?

 

Muhammad Qayyum 2 tahun cake

22 Mac 2014, genap 2 tahun Muhammad Qayyum sekarang. Tak banyak yang kami buat, cuma pada 23 Mac tu, sempat la buat jamuan kecil-kecilan kat kampung aku dengan semua adik beradik. Muhammad Qayyum nampak agak teruja kali ni sebab kami bagi “line” untuk potong kek sendiri. Masa setahun dulu memang la dia tak pandai buat apa-apa lagi.

Aku dan isteri berharap, agar kami diberikan kekuatan untuk membesarkan anak-anak dengan baik dan agar mereka semua menjadi insan yang soleh dan syumul. Insya-Allah