Cara Menjadi Pop-Blogger

  1. Biasakan diri untuk mencarut. Dengan mencarut, audiens akan lebih dekat dengan lu. Pedulikan kalau ada minor yang membaca blog lu. Bukan lu kenal diaorang pun.
  2. Banyakkan entry-entry lucah. Ya, daripada statistik, entry lucah mampu menarik sebilangan besar penonton ke blog lu. Kalau tak percaya, cuba Google perkataan Melayu. Melayu memang lucah.
  3. Jadilah hipokrit. Ini adalah satu ramuan penting dalam ber-blogging. Jadilah bapak hipokrit dalam sesebuah penulisan. Macam sekarang gua tulis pekataan gua-lu yang gua jarang pakai di dunia nyata.
  4. Banyakkan dongeng. Kalau boleh lu kencing dalam penulisan, kencing banyak-banyak. Jangan risau, macam penontong wayang Malaysia yang stereotaip dengan drama airmata, sama jugak dengan pembaca blog. Lagi dikencing, lagi suka.
  5. Drama airmata. Kepada lelaki, jangan malu dengan penulisan airmata. Lagi lu tulis sampai meraung-raung, makin ramai nanti suka dekat lu. Cuma pastikan elemen kencing+airmata banyak sikit, confirm meletup.
  6. Isu. Bukan isu alam sekitar. Tapi lu kena sengaja buat-buat isu. Tak kiralah isu porno atau bergaduh di blog orang lain, keyword dia, lu memang kena buat isu.
Cukup kot setakat itu gua punya point untuk memberi guide menjadi seorang Pop-Blogger

————————————————
1 Hari 1 Entry Blog Marathon
entry #13/30
————————————————

facebook comments:

6 thoughts on “Cara Menjadi Pop-Blogger

  1. gua tak tau lak nak glamer kene hipokrit
    ape pon..be urself kan is the best..
    mcm gua..gua bukan nak glamer
    blog is the place tempat gua lepas geram..curah isi hati serabut kepala sume..
    orang lain? gua tak tau lah kan..

    anyway..ini entry yang bagus bro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge