Bye-Bye Super Sic #58

Marco Simoncelli: 20 January 1987 – 23 October 2011

Keterujaan aku untuk cerita all out pasal trip aku ke Moto GP Malaysian Grand Prix seperti tahun lepas (sini dan sini) sedikit terbantut dengan peristiwa paling mengejutkan dalam arena sukan permotoran antarabangsa yang berlaku di Sepang International Circuit, di selekoh 11.

Walaupun bukan favourite rider aku, tetapi gaya gilanya hampir mirip kepada Valentino Rossi dan dikatakan, sekiranya Rossi bersara, Simoncelli adalah pemeriah Moto GP dengan gaya tunggangan agresif beliau. Kalau aku nak tulis habis-habis pasal info dia pun tak guna, boleh rujuk di Wikipedia dan Moto GP.

Free Practice, 21 October 2011

Free Practice, 21 October 2011

The incident Front View

 

facebook comments:

6 thoughts on “Bye-Bye Super Sic #58

  1. beb,
    cerita apa jadi yang penonton lempar barang tu semua kat track?

    Dorang umumkan macammana pasal kensel tu?
    Kira korang semua keluar dari situ pun tak tahu ada kematian ye?
    -deaf

  2. Pingback: MotoGP Malaysian Grand Prix 2011 #2 | Speedrider Networks

  3. Pingback: Freedom That Gone | Speedrider Networks

  4. Pingback: Race Your Life | Speedrider Networks

  5. Pingback: Pink Floyd New Fan | Speedrider Networks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge