Bukan Senang Nak Jadi Pomen

Sejak-sejak kawin ni. Dah macam-macam benda yang gua dah buat. Cakap aja, nak jadi tukang masak? Tukang beli lauk kat market semua dah agak terer. Gua selongkar balik HILANG PUNCA kot-kot ada manual, tapi hampeh, sekali Pipiyapong pun dah macam termakan tebuan. Habis semua entry-entry lama dia hilang, habis sumber rujukan gua untuk pomen kereta macam yang dia dok bagi hint selalu tu.

Gua mintak Abang Man tolong belikan barang, tapi sekali barang tu pun silap la. Maka, petang tu gua terus terjah kedai spare part Kepala Batas dengan gaya pomen untuk beli barang yang betul. Setelah berkira-kira dan membayar RM2.00, gua saja buat ramah lebih tanya pasal wiper silikon, pomen selalu buat macam tu gua tengok – tanya untuk barang yang tak perlu di kedai spare parts.

Takpa, pelan-pelan gua kasi bikin ini kereta, mana tau satu hari boleh potong Ferrari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OK. Gua dah terer tukar lampu!

 

 

 

facebook comments:

2 thoughts on “Bukan Senang Nak Jadi Pomen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge