Battlax BT-39F SS

Design baru...

Sapa tak kenal dengan Battlax BT-39F SS memang bukan kaki motor atau lebih tepat lagi, mat motor yang mengambil tahu hal-hal cup prix. Sepanjang hidup gua, pernah pakai 2 kali saja tayar ni. Tapi gua heran, budak-budak zaman sekarang ni kaya-kaya betul. Baru amik SPM, lepas SPM, tengah bergelar Mahasiswa pun dah mampu pakai tayar Battlax tak kira la siri apa pun semata-mata untuk layan korner lipat ataupun sekadar nak tunjuk kat orang yang dia pakai Battlax.

Waktu zaman RG dan RGV tengah top

Kiranya zaman gua sempat merasa pakai Battlax dulu tu pun, kiranya tayar ‘cemey’ la… Tayar free. Suzuki dah habis round Cup Prix dan jual. Dapat free dari abang gua, yang dapat dengan harga lelong waktu tu. Lepas tu, kiranya memang gua tak mampu sangat la nak pakai. Tengok ajalah. Lagipun bab-bab kona lipat ni, memang gua fail. Dalam sejarah dah berapa kali tergolek waktu amik kona.

Memandangkan bila pikir-pikir balik, buat apa gua nak pakai Battlax kalau kona pun gua fail? Jadi gua sarungkan grip bercorak bunga Battlax BT-39F SS ajalah kat motor gua…. Lesap RM20.00 tadi… Baru aja tukar…

Playlife Grip

facebook comments:

2 thoughts on “Battlax BT-39F SS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge