Bateri Suzuki Belang

Bateri GTZ7S Suzuki Belang

Akhirnya setelah 3 tahun berkhidmat (sejak 2009), bateri Cik Suzy aku telahpun kong atau kata lainnya, tak boleh digunakan lagi. Sebenarnya kalau ikut di group Suzuki Belang, ada yang reti buat tukar gel dalam bateri tu, tetapi memandangkan aku tak reti buat, aku consider bateri lama dah kong dan perlu penggantian baru.

 

 

Tanda-tanda bateri Suzuki Belang hampir rosak atau telah lupus tempoh perkhidmatan adalah seperti yang aku tunjukkan dalam video di atas. Memandangkan Suzuki Belang masih ada kick starter, jadi bolehla dihidupkan lagi. Kalau Superbike yang tak ada kick starter, menjawab tolak ala-ala nak masuk race la untuk kes-kes kecemasan.

 

Bateri Suzuki BelangSebenarnya, walaupun bateri ni maintenance free (sel kering), tetapi kos nak beli tu boleh buat pecah peluh jugak la. Apa-apa pun aku berpuas hati dengan bateri ni, memang tahan lama walaupun aku dah jarang-jarang berkonvoi dah sekarang.

 

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge