Ali Setan Kembali

Akhirnya sejak 1986, akhirnya Ali Setan kembali lagi. Tetapi, penampilannya lebih versatile; iaitu berpenampilan 2B iaitu boroi dan botak. Har Har har….

Ya, itulah hakikatnya. Aku telah selamat mendaftar menjadi budak skema semula pada 1 jun 2009, bersamaan dengan hari Isnin yang lalu. Sah, aku sekarang ialah salah seorang daripada kumpulan pertama pelajar Rancangan Pengurusan (Organisasi) Jarak Jauh di Unervisiti berstatus APEX ni. APEX tu apa, aku pun taktau, har har harrrr… Seperti biasa, walaupun aku berasal dari negeri universiti pusat ini berada, aku tetap mengambil cuti direct seminggu untuk menghayati apa yang best sangat tentang USM ni. – kesimpulannya, haram tak best!

Perangai budak hostel yang aku tinggalkan hampir 10 tahun bermula kembali. Aku sorang jer yang amik tinggal di Desasiswa USM ni, semua partner kerja yang lain, nak berulang (sebab diaorang tak amik cuti panjang, aku sorang jer amik cuti panjang). Takperlah, tidor sorang-sorang ok jugak. Layan muzik 24 jam tanpa henti dalam bilik betul-betul melapangkan otak aku.

Urgh, boring-boring tu, siap la senarai nama manusia-manusia yang tersenarai menginap di Desasiswa Aman Damai ni. Dan mangsanya ialah sapa lagi kalau bukan partner kerja aku yang tak menginap di desasiswa. Tapi yang tu bukan kerja aku, tu kerja member kerja aku seorang lagi. Dengan kata lainnya, sememangnya aku bersubahat.

Skil-skil asrama memang tak pernah dilupakan. Terutamanya cara nak buat ashtray ni tanpa menggunakan sebarang peralatan. Caranya, sendiri pikir la… Bebudak hostel tentu tau macam mana nak buat kan?

Hari kedua, si Afad bawak durian yang diorang amik masa ponteng kerja waktu siang tu. Huh, bos ngan anak buah sama-sama ponteng semata-mata durian ‘mangkag’ ni. 4 ulas jer boleh makan, yang lain-lain semuanya ‘mangkag’. Ok la, dapat gak merasa durian, dan seterusnya menyebabkan satu tingkat blok berbau durian dan menjeleskan semua geng-geng2 PJJ yang lain. Memang 3 ekor perangai setan…

Hari ni, sessi bacaan ikrar dijalankan. Betul-betul buat aku menguap memandangkan nak tunggu dekan-dekan dan pemangku cansellor tu datang, boleh tahan la nak tunggu. Nak kena nyanyi tu yang tak tahan. Tak cukup lagi ker penyeksaan kena nyanyi lagu company sebulan tiap-tiap hari masa kursus induksi dulu? Arghhhhhhhhh, boleh naik gila macam ni.

Tapi, sebagai budak PJJ, betul-betul membuatkan aku hilang semangat ialah, aku takleh drop langsung subjek. Alasan yang diberi, sebab aku dulu engineering field, takleh transfer untuk management punya course. Hampeh la woi, subjek bebudak management di poli ngan bebudak engineering sama ja dulu terutamanya untuk Matematik dan Bahasa Inggeris. Apa punya alasan la yang diberi. Aku betul-betul tak puas hati, dan seterusnya menyebabkan aku ponteng ja taklimat-taklimat yang sepatutnya aku pergi tu. Setan lagi..

Argh…. Serabut kepala hotak aku neh. chow dulu sehingga ada berita best selepas Raya nanti (insya-Allah). Yang pasti, nampak gaya Konsert Search di Kangar dah cancel. Takder story lagi aku nak bawak. Melepas la semua geng-geng Penang yang nak repeat dan baru nak tengok di Kangar nanti.

Apakejadah punya simbol la aku buat atas tu. macam mana la aku boleh tersilap. Hampeh!! Aku serabut!!!! Bebudak PJJ takder langsung ke yang Mat Rockkkkkkkkkk!!!!!!?????

facebook comments:

13 thoughts on “Ali Setan Kembali

  1. I Love You tu..kalau ikut simbol orang bisu & tuli..hahaha.

    Lama giler aku x wat skill bukak penutup atas tin tu. Penat nak menggesek tu yob..hehehe. Tapi kalau kena tune rajin, siap wat lebih lagi..wat cawan katanya..hahaha

    Berita gembira lepas raya tu pun masih 50-50 lagi memandangkan terlalu banyak problem untuk "berbaloi-baloi" ni.. Just wait n see & kami akan inform sebarang update untuk members..

  2. Hahaha…julung2 kalinya aku nk ucapkan, Selamat dtg ke usm!!!

    Wa tgh cuti sem lg ni bro…hehe..ntila naik sem kta jmpa kt usm noh…

  3. Pingback: Cuti Yang Tak Cuti « Speedrider Networks

  4. Pingback: Kursus Intensif Ke-3 | Speedrider Networks

  5. Pingback: The Ending Of Ali Setan | Speedrider Networks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge