AGV K-3 Valentino Rossi

Orang boleh kata apa saja tentang AGV ataupun Valentino Rossi. Samada ovverrated atau tak, aku dah tangkap cintan dengan 3 design yang AGV keluarkan untuk model K-3 ni. Sebelum ni, corak-corak perlumbaan ini cuma terdapat pada model AGV GP-Tech di mana harganya sememangnya premium. Dengan pengalihan corak ke model K-3, AGV menyasarkan peminat-peminat AGV dan Valentino Rossi untuk memiliki helmet bercorak perlumbaan dengan harga yang tidak terlalu mahal seperti GP Tech.

 

Harga untuk AGV GP-Tech adalah di sekitar RM2100.00 ke atas, itupun mengikut corak. Penilaian keselamatan SHARP juga memberikan satu rating yang agak baik iaitu 4 bintang. Perkara yang membuatkan rating tidak mendapat 5 adalah ujian impak di bahagian tepi helmet mendapat penarafan ‘good’ (kuning) sahaja dan dari segi harga.

SHARP came into being in 2007, after the Department for Transport found real differences in the safety performance of motorcycle helmets available in the UK. While all helmets have to meet minimum safety standards, research showed that up to 50 lives could be saved each year if motorcyclists wore the safest helmets available to them.

Aku tulis panjang-panjang pun tak guna, sebenarnya aku dah memang sangap sangat nak sambar sebijik nih!

facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge