Records List 2014

Vinyl List 2014

Sebenarnya aku tak terfikir pun nak buat list ni sebab koleksi CD pun tak pernah katalogkan. Tapi bila memikirkan budget, aku terpaksa buat list ni tak lama dulu sebab taknak overspend beli benda-benda lagha ni (wakakakak). Atas permintaan Saudagar Mimpi, aku senaraikan benda apa yang aku beli tahun ni. Ni pun rasanya ada benda yang aku lupa masukkan.

 

Iron Maiden Seventh Son Of The Seventh Son

Dah lama tak tulis, aku nak selit sikit lah. 2014 menyaksikan pertama kali aku membeli album Iron Maiden. Hasil racun entry berterusan dari Deaf, Krenmaut dan Kucing Hijau. Dan paling eksyen nak mam, aku tak beli CD, tapi beli rekod, gila. 2014 juga menyaksikan aku terjebak dengan muzik Death Metal. Pertama sekali sebab dapat CD free dari Bentara (split Died/Putrified Remains) sebab COD Album White Stripes dan kemudian terus sangkut dengan Humiliation yang agresif dalam mengeluarkan album dan paling penting, ada EP rekod, ini racun dari Elly Rocker yang blog dia dah death metal terus sebab tak update.

Semoga 2015 lebih banyak kot dari yang ni dan semoga Berteromber dan Krenmaut turut menyenaraikan benda apa yang telah dibeli tahun ni. Damaged done, no turning back. (Kalau ada blogger lain yang nak list jugak, pautkan link anda ke post ni, aku dapat pingback nanti aku listkan entry anda di sini)

Continue reading Records List 2014

Pink Floyd New Fan

the division bell

Sedap betul The Division Bell ni. Aku rasa macam duduk dalam rehab center, takpun bilik pakar psikiatri. Memang sedap betul. Satu pembelian yang sangat berbaloi (aku tak pernah dengar preview kat Youtube/Spotify pun, beli terus).

I am late Floyd’s listener. Dulu tak pernah ambik tahu pun.

Album pertama Floyd yang aku beli adalah dalam bentuk CD. Wish You Were Here Deluxe Edition. Kau tahu apa sebab aku curious nak dengar Pink Floyd ni? Benda ni aku tak cerita pun kat Facebook. Aku reveal kat blog aku lah senang.

 

Continue reading Pink Floyd New Fan