Furious 7 (2015)

Di sebalik perangai semua geng kereta proton, perodua, vios, kancil yang tiba-tiba berangan menjadi Dominic Toretto takpun perempuan yang tekan meter sampai 200 sampai CVT overheat dan post dalam group kononnya menyesal dan dah terasa diri tu menjadi Letty, aku ambik keputusan layan franchise filem tekenal Fast & Furious ni hari ni (11 April 2015).

Continue reading

3 Tahun

Muhammad Qayyum Tshirt Humiliation

Tanggal 22 mac 2015 yang lepas, genaplah usia 3 tahun putera yang aku dan isteri sayangi. 3 tahun bersama, macam-macam cerita yang aku dan isteri berkongsi dengan anak kami yang seorang ni. Jujurnya, sampai aku tak sempat nak rekod sebarang kemajuan tentang Muhammad Qayyum. Dengan post ini juga menunjukkan, dah setahun aku tak cerita apa-apa pasal anak aku di blog. Kebanyakannya cuma aku dan isteri post secara terus di Facebook.

Continue reading

Ada Apa Dengan Beat Pop R&B?

Aku tak tahulah lepas aku post gambar ni kat Instagram semalam, berapa ramai yang gelakkan aku. Terus terang aku cakap, aku tak pernah layan secara serius genre beat/pop ni. Senang cakap, Malaysia/Singapura/Indonesia pada tahun 1960-1970 banyak band yang mempunyai influence ni disebabkan fenomena “The British Invasion“.

Continue reading